Yazar: Yayınevi: Akademisyen Kitabevi
Yemeklerimiz, ağız tadıyla geçmişten geleceğe taşıdığımız lezzetli ve zevkli yiyeceklerdir.
Dörtyol’un mutfak kültürü Antakya ile Anadolu arasında bir geçiş noktası olarak kabul edilir.
Dörtyol mutfağında 200 yıllık, 100 yıllık yemekler mevcut olup bu yemeklerin aslına, ağız tadına ve kullandığı malzemeye uygun olduğundan tariflerini değiştirmeden günümüze kadar taşıyan bir mutfak. Akdeniz mutfağında kullanılan malzemelerin tümü kullanılır.
Beslenme, canlıların zorunluluğu, vazgeçilmez ihtiyaçlarından biridir. Her milletin geçmişten miras aldığı bir beslenme tarzı ve buna uygun geliştirdiği pişirme yöntemleri, özel kap kacakları vardır. Bir millet alıştığı yemeklerden ve damak tadından kolay kolay vazgeçemez. Ancak değişen hayat şartları beslenme tarzını ve araçlarını da değişmeye zorlamaktadır.
Zamanla değişimler Türk mutfağını da etkilemiş, pek çok mutfak ve yemek araç gereçleri değişmiş, yemeklerin tadı tuzu kaçmıştır. Millet eski lezzetli yemekleri özler oldu. Hormonlu ve zararlı yiyecekleri çoğaldı, zamanımızda insanlar dengeli beslenmediği için hastalıklar ve ölümler de arttı. Eskiden şehirde, çarşıdaki fırında pişen somun ekmeğinin kokusu çarşıyı kaplardı.
Yediğimiz sebze, meyvelerde, et, yumurta, peynir ve zeytinde bir tat, bir lezzet vardı. Hepsi gitti, aranır oldu.
Özellikler |
|
Barkod | 9786258155785 |
Katkıda Bulunanlar |
Saat 12:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoda.
İletişim bölümümüzden bizlere herzaman yazabilirsiniz.
Kart bilgileriniz saklanmadan güvenli şekilde bankaya gönderilmektedir.
En iyi fiyatı sizlere en hızlı kargo ile sunuyoruz.