Yazar: Yayınevi: Hayy Kitap
KİTAP TANITIM YAZISI:
Vitamin, Mineral ve Besin Takviyelerini
Bilinçli Kullanım Kılavuzu
Sağlıklı ve dinç bir yaşam sürmek günümüz şartlarında tıpkı bir sanat gibi. Çünkü vücudumuzdaki temel fizyolojik olaylar hassas bir denge içinde gerçekleşiyor ve bu dengeyi bozarak hastalıklara zemin hazırlayan pek çok etken var. Sağlıklı kalmak için akıllı bir yönetim ve strateji gerekiyor.
Vücudumuzun optimal bir dengede kalabilmesi için yeterli düzeyde sıvı tüketimine, gerekli oranda vitamin, mineral, yağ asitleri, basit ve kompleks karbonhidratlar, protein, lif alımı gibi besin öğeleriyle birlikte elliden fazla mikro ve makro besin maddesine ihtiyacı var. Özellikle ülkemizde başta demir, magnezyum, çinko, D vitamini, folik asit ve B12 vitamin eksiklikleri olmak üzere çok yaygın vitamin ve mineral yetmezliği görülüyor.
Fast food tarzındaki besinler, işlenmiş hazır gıdalar, yetersiz sıvı alımı, beyaz ekmek tüketiminde artış, yaz aylarında yeterince güneşten istifade edilememesi, aşırı çay ve kahve tüketimi, laktoz intoleransının yaygın olması, bilinçsiz antibiyotik kullanımı, sigara ve benzeri maddelerin içilmesi, alkol kullanımı ve maalesef son yıllarda aldığımız gıdalardaki vitamin ve mineral düzeylerinin gittikçe azalması büyük bir sağlık sorunu karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için sadece yeterli değil, ‘optimal’ beslenmek ve gerekli durumlarda vitamin, mineral ve diğer besin desteklerine tedavi ve koruma amaçlı olarak başvurmak gerekiyor.
Kronik enflamasyon, mitokondriyal bozukluk, damar yapısındaki değişiklikler, bağışıklık sistemindeki yetersizlik, metilasyon bozukluğu, bağırsak bakteri dengesinin farklılaşması, kolojen ve bağ dokusundaki değişimler, kas ve kemiklerdeki zayıflık, ruhsal bozukluklar ve kan yağlarındaki artış gibi birçok sağlık sorununun temelini atan beslenme, vitamin ve mineral yetmezliğinin çözümüne yönelik hazırlanan Yaşamı Destekleme Sanatı, konunun uzmanları tarafından ele alınmış, kafa karışıklığına sebebiyet vermeyecek şekilde detaylandırılmış, optimal dengedeki bir vücut için hastalıkta ve sağlıkta elinizin altından ayıramayacağınız bir kitap. Hangi besin desteklerinin hangi sebeplerle hangi durumlarda kullanılabileceğini ele alan kapsamlı bir rehber niteliğinde.
Vitaminler, mineraller, bitkisel ve hayvansal besin destekleri gibi son dönemin en gözde takviyelerini satın alıp kullanmadan önce bu kitabı mutlaka okuyun!
(Arka Kapaktan)
YAZAR HAKKINDA:
Prof. Dr. Metin Özata
1958 yılında Burdur’da doğdu. İlkokul, orta ve lise tahsilini Burdur’da tamamladı. Burdur Lisesi’nden birincilikle mezun oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 5 yıl okuduktan sonra nakledildiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden (GATA) bi¬rincilikle mezun oldu.
1990 yılında İç Hastalıkları Uzmanı, 1992 yılında Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, 1994 yılında doçent, 2003 yılında profesör oldu. 2008 yılında kendi isteğiyle GATA’dan emekli oldu. Halen İstanbul’da serbest hekimlik yapmaktadır.
1986 yılında Federal Almanya’nın Wiesbaden şehrinde USAF Regional Medical Center’de, 1992-1993 yıllarında Chicago Üniversitesi Endokrinoloji-Tiroid Ünitesi’nde çalıştı.
2018 yılında yapılan değerlendirmede Türkiye’de tıp bilimine yön veren ilk 100 bilim insanı içinde 52. sırada yer almıştır. Yurtdışındaki önemli tıp dergilerinde yayınlanmış araştırma makaleleri, tebliğleri ve Türkçe yayınlanmış kitapları vardır.
Prof. Özata’nın yaptığı bilimsel araştırmalar nedeniyle aldığı 16 bilim ödülünden ba¬zıları şunlardır:
1998 yılı TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü
2001 yılı TÜBİTAK Tür¬kiye Tıp Araştırma Ödülü
1996 Türk Diyabet Cemiyeti Prof. Celal Öker Bilim Ödülü
1997 yılı Bayındır Tıp Merkezi Bilim Teşvik Ödülü
2000 yılı Roche Tıp Ödülleri yarışması birincilik ödülü
2001 yılı Metabolik Sendrom X Bilimsel Yarışması birincilik ödülü
2003 yılı İstanbul Üniversitesi Bilim Ödülü
2003 yılı Bayındır Tıp Merkezi Bi¬lim Ödülü.
Hayykitap’tan yayımlanan kitapları:
Yaşamı Destekleme Sanatı (ortak yazarlı), Haziran 2020
Korona ve Sonrası İçin Güçlü Bağışıklık (ortak yazarlı), Haziran 2020
16: 8 Sirkadiyen Diyet (ortak yazarlı), Şubat 2020
Sağlıklı Hormonlar Mutlu Yaşam, Ağustos 2019
Yeni Akdeniz Diyeti (ortak yazarlı), Şubat 2019
Glisemik İndeks Diyeti, Haziran 2013
Naturel Zayıflama, Mayıs 2010
Dr. Atilla Bektaş
Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) 1982 yılında dereceyle girdi.
GATA’da 1992-1996 yıllarında İç Hastalıkları ihtisasını, 1998-2000 yıllarında da Gastroenteroloji ihtisasını tamamladı.
Askeri ve sivil hastanelerde İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Bölüm Şefliği yaptı. Halen Ankara’da özel bir hastanede çalışmaktadır.
Hayykitap’tan yayımlanan kitapları:
Yaşamı Destekleme Sanatı (ortak yazarlı), Haziran 2020
Korona ve Sonrası İçin Güçlü Bağışıklık (ortak yazarlı), Haziran 2020
Yeni Akdeniz Diyeti (ortak yazarlı), Şubat 2019
Barış Türköz
1974 yılında Üsküdar’da doğdu. 2000’li yılların başında Türkiye’nin ilklerinden ‘Sağlıklı Yaşam’ isimli firmayı kurdu. On beş yıl boyunca doğal besin destekleri konusunda danışmanlık hizmeti verdi. 1990’lı yıllardan bu yana besin takviyeleri konusunda araştırma ve danışmanlık yapmaktadır. Evli olup, İstanbul’da ikamet etmektedir.
Özellikler |
|
Barkod | 9786257909570 |
Katkıda Bulunanlar |
Saat 12:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoda.
İletişim bölümümüzden bizlere herzaman yazabilirsiniz.
Kart bilgileriniz saklanmadan güvenli şekilde bankaya gönderilmektedir.
En iyi fiyatı sizlere en hızlı kargo ile sunuyoruz.