Ürün Açıklaması
Türkiye ekonomisini “yapısal”, “sektörel”, “döngüsel” ve “küresel” konular/sorunlar/meseleler bağlamında ve dört ana kesimde inceleyen elinizdeki bu eser Türkiye'nin her bölgesinden çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi olarak görev yapan 28 akademisyenin kendi anabilim dalları sınırları içinde yazdıkları 23 farklı bölümden oluşmaktadır.
Kitabın adından da anlaşılacağı gibi, işlenen her konunun önce “kuramsal kavramsal çerçevesi” sunulmuş, ardından Türkiye'yi ilgilendiren “tarihsel gelişmeler” ve “iktisat politikaları” ortaya konulmuştur.
Kitabımızda, benzeri kitaplarda olmayan konulara da yer verilmiştir. Ekonomik büyüme-kalkınma, istihdam-işsizlik, para-enflasyon, yoksulluk-gelir bölüşümü, vergi, bütçe, dış ödemeler, borçlar, tarım, sanayi, hizmetler, enerji, özelleştirme, mali krizler, Avrupa Birliği, nüfus ve göç hareketleri gibi geleneksel konuların yanısıra; ilk olarak burada kamu-özel işbirliği modeli, nükleer enerji, doğal afetler, deprem, terörizm, çevre kirliliği, küresel endeksler, COVID-19 salgını gibi sorunların ve yeni gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerine etkileri de ele alınmıştır. Böylece üniversitelerimizde başta lisans (iktisadi, idari ve siyasal bilimler fakülteleri İİBF-SBF) ve lisansüstü (sosyal bilimler enstitüleri SBE) düzeyindeki öğrencileri ve akademisyenleri olmak üzere tüm okur kitlesinin Türkiye ekonomisini temel ve yan çeperleri ile birlikte tanımalarına ve tartışmalarına katkı sağlanmak istenmiştir.