Kitap Tanıtım Yazısı :
AMAZON’A GÖRE YILIN EN İYİ 100 KİTABINDAN BİRİ
AMAZON KURGU DIŞI KATEGORİDE EN İYİ KİTAPLARDAN BİRİ
25 Haziran 2017 tarihinde, pandemiden neredeyse 3 yıl önce
Fareed Zakaria, CNN’deki programında öngörülerini anlatmıştı.
“Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük düşmanlarından biri, aslında o kadar da büyük değil. Tersine minicik, mikroskobik boyutlarda, hatta bir toplu iğne başının binde biri bile değil.
İster doğal ister laboratuvar üretimi olsun ölümcül patojenler küresel bir sağlık krizine yol açabilir ve Birleşik Devletler böyle bir krizle başa çıkmaya hiç ama hiç hazır değil…
100 yıl kadar geriye, 1918 yılına bakarsak İspanyol Gribi salgınının tüm dünyada yaklaşık 50 milyon insanın ölümüne sebebiyet verdiğini görürüz. Bugün birçok açıdan o döneme kıyasla çok daha savunmasızız. Kalabalık nüfuslu şehirler, doğal afetler ve uluslararası hava ulaşımı nedeniyle ölümcül bir virüs, Birleşik Devletler de dâhil olmak üzere dünyanın dört bir yanına 24 saat içinde yayılabilir… Tehlike çanları çaldığında daha fazla kaynağa ve küresel iş birliğine sahip olmayı dileyeceğiz. Ama çok geç olacak.”
-FAREED ZAKARIA-
NEW YORK TIMES BESTSELLER
Covid-19 tarihi hızlandırıyor ama nasıl? Dünya nasıl bir şekil alacak?
Lenin’in bir zamanlar söylediği gibi “Hiçbir şeyin olmadığı on yıllar ve on yılların yaşandığı haftalar vardır.” Tarihin hızlandığı zamanlardan birinden geçiyoruz. CNN sunucusu ve çok satan yazarlardan Fareed Zakaria pandemi sonrası dünyanın çehresini ve gerçekleşmesi yıllar sürecek politik, sosyal, teknolojik ve ekonomik sonuçları anlama konusunda okurlara yardımcı oluyor. Zakaria on ‘ders’ sunduğu kitabında temel konular olan doğal ve biyolojik risklerin yanı sıra ‘dijital hayat’ın yükselişi ve su yüzüne çıkan çift kutuplu dünya düzenine değinerek okurları, Covid-19’un mevcut etkilerinin ötesini düşünmeye zorluyor. Pandemi Sonrası Dünya İçin On Ders geçmişe, bugüne ve geleceğe hitap ediyor ve şimdiden 21. yüzyılın başlarındaki yaşamın kalıcı bir yansıması olacağını gösteriyor.
Arka kapak yazısıdır.
Yazar Hakkında:
FAREED ZAKARIA
1964 yılında Hindistan’da doğmuştur. 2005 yılında hayatını kaybeden babası Rafiq Zakaria aktif bir siyasetçi ve İslam bilimciydi. Annesi Fatima Zakaria bir dönem Sunday Times of India’nın editörlüğünü yapmış, bu kitabın basımından bir süre sonra Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirmiştir.
Fareed Zakaria 1986 yılında Yale Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun olmuş, Columbia Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler dersleri vermiştir.
1992 yılında Foreign Affairs dergisinin sorumlu yazı işleri müdürü olmuştur. Hâlen CNN Worldwide’da GPS programının sunuculuğunu yürütmektedir. Ayrıca The Washington Post’ta k.şe yazarlığı ve The Atlantic’te yardımcı editörlük yapmaktadır.
Yazarın 2015 tarihli In Defense of a Liberal Education, 2008 yılında ilk baskısı yapılan The Post-American World ve 2003 tarihli The Future of Freedom kitapları New York Times en çok satanlar listesine girmiştir. The Future of Freedom “Özgürlüğün Geleceği / Yurtta ve Dünyada İlliberal Demokrasi” adıyla, The Post-American World “Post Amerikan Dünya” adıyla Kırmızı Yayınları tarafından dilimize çevrilerek yayınlanmıştır.
2010 yılında Hindistan Hükümeti tarafından Padma Bhushan ile onurlandırılan Zakaria, 2017 yılında Amerikan Diplomasi Akademisinin Arthur Ross Medya ödülü’ne layık bulunmuştur.
Çevirmen Hakkında:
YASEMİN KARALI
1979 yılında İstanbul’da doğmuştur. İstek Vakfı Özel Kaşgarlı Mahmut Lisesini onur derecesi ile bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olmuştur. Celil Oker’in Yaratıcı Yazarlık Atölyesini bitirmiş, ayrıca permakültür ve aromaterapi alanında çeşitli eğitimler almıştır. Uzun yıllar medyada pek çok televizyon kanalı ve radyoda çalışmıştır. Amerikalı yazar A.M. Homes’un İngiltere’nin en prestijli edebiyat ödüllerinden “Kadınlar Kurgu Ödülü”nü 2013 yılında kazanan eseri May We Be Forgiven’ı “Bizi Bağışla” adıyla Türkçe’ye kazandırmıştır.