Saat 14:00'a kadar verilen siparişleriniz AYNI GÜN KARGO. 4500 TL ve üzeri KARGO BEDAVA
logo

    Osmanlı Dönemi Balkan Tarihi Üzerine Araştırmalar Gürsoy Şahin

    Yazar: Gürsoy Şahin Yayınevi: Gökkubbe Yayınları

    Saat 14:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoya verilir.
    Saat 17:00'e kadar verdiğiniz siparişler ertesi gün servise çıkar.

    Ürün Açıklaması






    Bu eser, yazarının Balkan tarihiyle ilgili arşiv belgelerine dayalı olarak yaptığı çalışmalardan oluşmaktadır. Kitapta Balkan tarihinin farklı meseleleri “Balkanlar’daki Osmanlı mirası” kavramı çerçevesinde ele alındı. Araştırmada öncelikle XIX. yüzyılda Balkanizm kavramı ve Balkan imajı irdelendi. Aynı zamanda Balkan şehirlerindeki sosyal yapı ve birlikte yaşama kültürü değerlendirildi. Eserde ayrıca Balkanlar’da misyonerlik faaliyetleri üzerinde duruldu. Bu kapsamda ABD’nin Makedonya’da bir müdahale aracı olarak misyonerlik faaliyetleri ortaya konuldu.


    Kitapta I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı Devleti’nin Sırbistan ve Romanya devletleriyle ilişkileri özellikle mukabele-i bi’l-misil uygulamaları çerçevesinde ele alındı. Eserin son bölümünde Lozan Antlaşması hükümlerine göre gerçekleştirilen mübadele sonrası Manastır vilayeti Kozana livası Kayalar kazası mübadillerinin vakıf ve ortak arazilerinin tasfiyesi meselesi irdelendi. Keza Balkan Savaşları sonrası bölgedeki Türk ahaliye yönelik yıldırma politikalarına da dikkat çekildi. Netice itibarıyla araştırma; Balkanlar’ın ortak tarih ve ortak kültürel mirasının Türkiye ile Balkan ülkeleri ve Balkan ülkelerinin kendi aralarındaki ilişkilerde inkâr edilemez bir role sahip olduğunu ortaya koymaktadır.


    Prof. Dr. Gürsoy ŞAHİN Kimdir?


    1974 yılında Suşehri/Sivas’ta doğdu. İlk ve Ortaokulu Esenyaka Köyünde, Liseyi Suşehri Lisesi’nde tamamladı. 1990-1994 yılları arasında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Aksaray, Van ve Sivas’ta Tarih Öğretmenliği yaptı. 1998’de Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne Tarih Uzmanı olarak atandı. 2001 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını, 2005 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. 2006 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde yardımcı doçent, 2011 yılında doçent, 2018 yılında ise profesör oldu.


    Gürsoy Şahin’in; Osmanlı Devleti’nde Ermeniler ve Türk Ermeni İlişkileri, İngiliz Seyahatnâmelerinde Osmanlı Toplumu ve Türk İmajı, Osmanlı Devleti’nin Son Dönemlerinde Sivas ve Suşehri Bölgelerinde Ermeni Faaliyetleri, Osmanlı Devleti’nde Katolik Ermeniler, Sivaslı Mihitar ve Mihitaristler başlıklı kitapları bulunmaktadır. Ayrıca Atatürk ve Büyük Taarruz Kahramanlarına Armağan adlı kitabın editörlüğünü üstlenmiştir. Bunların yanında Balkan tarihi ve kültürü, Osmanlı ülkesinde eski eser araştırmaları ve müzecilik, misyonerlik, Türk-Ermeni kültürel ilişkileri, Katolik Ermeniler, İngiliz gezginler ile ilgili kırka yakın makalesi ve bildirisi bulunan Prof.Dr. Gürsoy Şahin hâlen Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde görev yapmaktadır.




    Özellikler

    Barkod 9786057005533

    Katkıda Bulunanlar

    Yazar Gürsoy Şahin