Yazar: Deniz Gürsoy Yayınevi: Oğlak Yayınları
“Çorbanızı ister Tireliler’in tandır suyuyla yaptıkları pirinç çorbası gibi kahvaltıda sofranın ana yemeği yapın. İsterseniz öğle ve akşam yemeklerinizin üvertürü yapın. Aman içkili bir mangal partisi öncesi asla içmeyin! Maskara eder adamı. Bazen de uzun içkili gecenin sonunda için çorbanızı. Susuz kalmış vücudunuzda tuzlu su dengesini bulmak ve mideyi düzeltmek için çorba ilaç gibi gelir. Hele ’tekmil’ bir işkembe çorbasıysa, gecenin çok geç saatinde... Ne demiş Ahmet Rasim? ’Kana kuvvet, göze fer, bana ( mideye) ciladır çorba!’“
29 soğuk çorba, 274 sıcak çorba, 15 çeşit et, tavuk ve balık suyu, çorba eklentileri, çorba hazırlıkları ve püf noktaları...
Çorbanın bu coğrafyadaki ve batıdaki tarihiyle ilgilenenler için şimdiye kadar yazılmış en kapsamlı kitap: Midenin Cilası Çorba
(Arka Kapak)
Özellikler |
|
Barkod | 9789753295574 |
Katkıda Bulunanlar |
|
Yazar | Deniz Gürsoy |
Saat 12:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoda.
İletişim bölümümüzden bizlere herzaman yazabilirsiniz.
Kart bilgileriniz saklanmadan güvenli şekilde bankaya gönderilmektedir.
En iyi fiyatı sizlere en hızlı kargo ile sunuyoruz.