Yazar: Yayınevi: Doğan Solibri
Elinizden evinize kadar hijyen...
Ne dünyayı “temizlemek” gibi bir iddiamız ne de bunu yapabilecek sihirli bir gücümüz var.
Üstelik sağlıklı yaşamı bölgesel veya küresel ölçekte etkileyen, hatta tehdit eden salgınlar da dünyamızın bir gerçeği olarak karşımızda.
Ancak daha temiz, rahat, güvenli, yaşanılır ve sürdürülebilir bir dünya için elimizde azımsanmayacak bir fırsat ve imkân, üstümüzde de bir ödev var. Şimdi bunları harekete geçirme ve farkındalığımızı artırma zamanı…
Özellikle Covid salgını döneminde hijyen bilinci her zamankinden daha önemli hale gelirken bu konudaki eksikliklerimiz ve yanlış bildiklerimiz de gün yüzüne çıktı. Doğru ile yanlış, tedbir ile vesvese, rehavet ile risk
birbirine karıştı…
İşte bu kitap hijyen konusundaki farkındalığı artırma ve ihtiyaçları karşılama düşüncesiyle, her biri birbirinden bağımsız “makale” tadındaki yazıların bir araya toplanmasıyla oluştu. Çamaşır hijyeninden bina bakımına, mutfak dezenfeksiyonundan halıların temizliğine kadar günlük hayatı kolaylaştıracak pek çok bilgi içeriyor.
Kolay ve keyifle okunması, hatırda kalması, ilham vermesi amacıyla yazıldı.
Ön Okuma Metni:
Yazar Hakkında:
Velaaddin Kılıç, 1957 yılında Erzincan-Kemaliye’de doğdu. 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1979-1989 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha teşkilatlarında, su, gıda ve temizlik ürünleri analizleri ve hava kirliliği ölçümleri alanında çalıştı. 1989 yılından bu yana hijyen sistemleri alanında sektör profesyonellerine danışmanlık, ürün, ekipman, eğitim ve servis hizmetleri sağlayan Diversey Kimya (başlangıçta Lever Endüstriyel-Unilever) firmasında Teknik Müşteri Hizmetleri ve Eğitim Direktörü (Türkiye, Kafkaslar, Orta Asya) olarak görev yapıyor. İngilizce ve Fransızcaya da çevrilen Endüstriyel Çamaşır Hijyeni, Endüstriyel Mutfak Hijyeni, Profesyonel Bina Bakımı, Endüstriyel Hijyen Sektöründe İşe Başlayanlar Elkitabı ve Satış Temsilcileri Cep Kitabı ile Prof. Dr. Mustafa Tayar ile birlikte hazırladıkları ve çok sayıda üniversitenin Gıda Mühendisliği bölümünde ders kitabı olarak okutulan Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon kitabının yazarıdır. Çeşitli mesleki ve sektörel dergilerde çok sayıda makalesi yayımlandı. Uzun yıllar üniversitelerde “Endüstriyel Hijyen Yönetimi” konusunda dersler verdi. Farklı isimlerle, ülkemizde çok sayıda şehir ve belediye ile dünyada Kıta Çini dahil pek çok ülkede uygulanan ve “Mutfak Hijyeni Ölçme, Değerlendirme ve Geliştirme Sistemi” olan Matrix (HotSpots) programının yaratıcısıdır.
Özellikler |
|
Barkod | 9786258474169 |
Katkıda Bulunanlar |
Saat 12:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoda.
İletişim bölümümüzden bizlere herzaman yazabilirsiniz.
Kart bilgileriniz saklanmadan güvenli şekilde bankaya gönderilmektedir.
En iyi fiyatı sizlere en hızlı kargo ile sunuyoruz.