Ürün Açıklaması
Mutfak Kültürümüzün Zenginliğini Keşfedebilmek Ve Genç Kuşaklara Aktarabilmek İçin Yeditepe Üniversitesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde 2015 Yılında Başlatılan Bir Projenin Ürünü Olan Bu Kitap, Türkiye’nin Farklı Bölgelerinden On Beş Şehrin Mutfak Hikâyelerini Anlatmaktadır. Hızla Gelişen Sanayi Ve Teknoloji, Değişen Tüketim Araçları, Artan Kentleşme, Göç Ve Küreselleşmenin Etkisiyle Tüm Dünyada Gün Geçtikçe Unutulmaya Başlayan Ve Değişen Geleneksel Mutfak Kültürleri Ancak Yazılı Olarak Kayıt Altına Alınır Ve Gençlere Aktarılırsa Yaşatılabilir. Geleneksel Olanı Yeni Nesillere Aktarabilmenin Esas Koşullarından Biri, Var Olanın Ana Dokusunu Koruyarak Günümüz Şartlarına Uyarlayabilmektir ; Onun Temelinde De Geleneksel Olanı Çok İyi Tanımak Yatmaktadır.bu Çalışma, Kaybolmaya Başlayan Türk Mutfak Kültürünü Farklı Yönleriyle Kayıt Altına Alma Ve Yeni Nesillerle Buluşturma Yolunda Atılan Bir Adımdır.