Saat 14:00'a kadar verilen siparişleriniz AYNI GÜN KARGO. 4500 TL ve üzeri KARGO BEDAVA
logo

    Gıda Toksikolojisi Ayhan Filazi

    Yazar: Yayınevi: Nobel Akademi

    Saat 14:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoya verilir.
    Saat 17:00'e kadar verdiğiniz siparişler ertesi gün servise çıkar.

    Ürün Açıklaması

    İnsanlığın varoluşundan beri önemli olan gıda ve güvenliği, son yüzyılda gıda güvenliği kavramı ile ön plana çıkmıştır. Sanayi Devrimi'yle birlikte özellikle kadının da çalışmaya, eşlerin ikisinin eve gelir getirmeye başlaması ve bu ailelerin sayısındaki artış, tüketicileri lezzetli ve çabuk yemek arayışına itmiştir. Buna paralel olarak insanların lezzetli ve ucuz yemek arayışları hazır gıdalara yönelmeyi de hızlandırmıştır. Tüketici taleplerine hızlı yanıt verme adına gıda endüstrisi, gıdaların bozulmasını önlemek ve dayanıklılığını artırmak adına işlenmiş gıdalara katkı maddeleri katmaya ve değişik işlemlerden geçirmeye başlamış, bu da beraberinde gıda güvenliği kavramının ön plana çıkmasına neden olmuştur.
    Gıda güvenliği; gıda kaynaklı hastalıklara neden olan biyolojik, fiziksel, kimyasal etkenleri önleyecek şekilde gıdaların işlenmesi, hazırlanması, taşınması, depolanması ve tüketiciye sunulması sürecini ele alan bir yaklaşımdır. Gıdaları korumak amaçlı katılan maddeler ise gerekli kriterlere dikkat edilmediğinde tarladan sofraya gıda güvenliğini olumsuz etkilemektedir. Toksinler, enfeksiyon ve zehirlenmeye neden olduğu için sağlık açısından büyük önem taşırlar. Bu kitapta; gıdalarda zehirlenmeye neden olabilecek maddeler, beslenme sırasında oluşabilecek riskler, zehirlilik potansiyeli taşıyan maddelerin etki mekanizmaları, sınıflandırılmaları, sağlık üzerine etkileri ve bunlardan korunma yolları anlatılmaktadır.


    -************************************-


    Özellikler

    Barkod 9786253711184

    Katkıda Bulunanlar