Saat 14:00'a kadar verilen siparişleriniz AYNI GÜN KARGO. 4500 TL ve üzeri KARGO BEDAVA
logo

    Gıda Endüstrisi Makineleri Engin Saldamlı

    Yazar: Yayınevi: Savaş Yayınevi

    Saat 14:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoya verilir.
    Saat 17:00'e kadar verdiğiniz siparişler ertesi gün servise çıkar.

    Ürün Açıklaması

    Aradan on dört yil geçti. 1990 Yilinda ülkemizdeki Gida Mühendisligi Bölümü sayisi çok azdi, günümüzde nerdeyse yirmiyedilere ulasti. Ne var ki bu geçen zaman içinde teknolojide basarilan gelismeler daha bas döndürücü bir hizla, sanki giderek büyüyen bir çig gibi ilerlemeye devam ediyor. Gida Sanayii de bu gelismelerden payini alan bir sektör olarak kendini yeniliyor, büyüyor ve olumlu yönde etkileniyor.


    Bu kitapta yeralan konulara yönelik yeni kullanilan teknik ve teknolojilerden seçilenler eklenmis olup, yaygin olarak uygulananlara da eserde eskisi gibi yer verilmistir. Kitabin ülkemiz üniversiteleri Gida Mühendisligi Bölümlerinde okutuluyor olmasi, bizlere onu gözden geçirerek güncellemenin zorunlu oldugunu uzun bir süredir hatirlatmakta idi.


    Bu gün bunu gerçeklestirmis olmanin mutlulugu içindeyiz. Daha iyilerinin yazilmasi veya düzenlenmesini dileyerek ögrencilerimizin yararina sunuyoruz. Eserin yayinlanmasinda ilgi ve yardimlarini esirgemeyen çalisma arkadaslarimiza sükranlarimizi sunariz.


    Bölümümüz genç arastirma görevlileri Ali Topçu, Seher Arslan ve Sanem Yalçintas’a verdikleri destek için tesekkür ediyoruz. Kitabin güncellesmesinde degerli meslektasim Yrd. Doç. Dr. Özen Özboy Özbas’in katkilari oldu. Kendisinin emek verdigi bölümlerde adina yer verildi. Sevgi ve tesekkürlerimizi iletiyoruz. Saygilarimizla.
    Eylül, 2004


    Prof. Dr.İlbilge SALDAMLI
    Engin SALDAMLI
    İçindekiler


    1. Gıda Endüstrisine Genel Bakış


    2. Gıdıların Temel Özellikleri Ve Üretimde Kullanılan İlkeler
    Sıvı, Katı Ve Gazların Bazı Özellikleri
    Akış Fenomeni Ve Akış Tipleri
    Yüzey Aktiflik
    Emülsiyon
    Sıvı Dispersiyonlar
    Reoloji Ve Tekstür
    Kütle Aktarımı
    Kütle Denkliği


    3. Hammadde Hazırlık Makineleri
    Tartma Ve Ölçme Aletleri
    Taşıma Ve İletim Düzenleri
    Gıda Ön İşlem Ve Temizlik Makineleri
    Sap Ayırma, Kabuk Soyma Ve Çekirdek Çıkarma Makineleri


    4. Üretim Makineleri
    Sınıflama Ve Ayırma Makineleri
    Karıştırma Ve Karışımlama Makineleri
    Boyut Küçültme Makineleri
    Işıl İşlem Makine Ve Ekipmanları


    6. Ambalaj Ve Ambalajlama Makineleri
    Gıda Ambalajında Malzemeden İstenilen Özellikler
    Esnek Ambalajlar
    Etiketleme
    Yıkama, Doldurma Ve Kaplama Makineleri
    Aseptik Ambalajlama
    Gıdaların Kontrolü Ve Modifiye Atmosferde Ambalajlanması
    Ambalajlamada Çizgi (Bar) Kod Sistemi


    7. Sistem Temizliği
    Temizlik Maddeleri (Deterjanlar)
    Temizlik İşlemi
    Otomatik Temizleme Sistemleri (Cıp)


    8. Otomasyon
    Otomasyon Düzeyi, Görevlinin Rolü Ve Görevleri
    Kontrol Sisteminin Farklı Tipleri
    Bugünün Ve Yarının Kontrol Sistemleri
    Otomasyon Gereksiniminin Ekonomik Değerlendirilmesi


    9. Fabrika Kuruluş Teknikleri
    Kuruluş Etüt Ve Çalışmaları
    Yerleşim Planlarının Yapılması


    Özellikler

    Barkod 9789756331163

    Katkıda Bulunanlar