“Ekonominin pusulası şaştığında toplumun geleceği hakkında sorular, sorgulamalar ve tartışmalar daha da artar. Öyle ki, bu tartışmalar sokağın her alanına, kahvehane köşelerine, yüksek binalardaki çalışma alanlarına ve sosyal medyadaki mecralara kadar taşınır ve zamanla derinleşerek bazen de faydalı teorilere dönüşür.”
Kamuoyuna açıkladığı gerçek ekonomik ve toplumsal verilerle gündem yaratan ENAG’ın kurucularından olan Prof. Dr. Veysel
Ulusoy, enflasyon, ekonomik büyüme, işgücü piyasası ve verimlilik gibi ekonomik değerlere farklı açılardan baktığı; bunları makro ve mikroekonomik düzeyde ayrıntılarıyla ve uluslararası karşılaştırmalı
analizlerle tartıştığı bu kitapta ekonominin şaşan pusulasına yeni bir yön öneriyor.
― Fiyatların oluşumu, ev halkı ve üreticilerin davranışlarıyla nasıl değişir?
― Fakirleştiren büyüme ve kırılgan beşli: Türkiye’nin konumu.
― Kalkınma ve büyümenin dayanılmaz hafifliği. Ne kadar kalkınıyor ve büyüyoruz?
― Neden durmadan borçlanıyoruz, bu durumdan çıkmanın yolları nedir?
― Dövizle yatırım yapılır mı?
― Gençlik ve gençlerin istihdamı: Kalkınmanın temel anahtarı.
― Ekonomide temel göstergelerin açığa çıkardığı gerçekler?
Yazar Hakkında:
Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Kahramanmaraş Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü’nde eğitim aldı. Milli Eğitim Bakanlığı Bursu kapsamında hem yabancı dil hem de yüksek lisans ve doktora eğitimi için ABD’ye gitti. Ekonomi-İstatistik alanında yaptığı eğitimleri süresince uluslararası ticaret ve finans ile ekonomik büyüme konusunda çalışmalar yaptı. Ekonomilerdeki gelişmenin teknoloji ve insan sermayesi yanında dış ticaretin yapısıyla da ilişkili olduğunu ekonometrik modellerle test eden çalışmalara imza attı. Ulusoy, Galatasaray Üniversitesi’nde başlayan öğretim hayatına Bahçeşehir ve Yeditepe üniveristelerinde devam etti. Ulusoy halen Yeditepe Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü ve Finansal İktisat Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir.