Saat 14:00'a kadar verilen siparişleriniz AYNI GÜN KARGO. 4500 TL ve üzeri KARGO BEDAVA
logo

    Eczacılıkta Işletme Ve Yönetim Gülbin Özçelikay

    Yazar: Yayınevi: Akademisyen Kitabevi

    Saat 14:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoya verilir.
    Saat 17:00'e kadar verdiğiniz siparişler ertesi gün servise çıkar.

    Ürün Açıklaması

    BÖLÜM 1 ECZACILIK VE YÖNETİM


    1.1. Eczacılıkta İşletme Biliminin Rolü ve Önemi


    1.2. Yönetici Olarak Bir Eczacının Görevleri


    1.2.1. Planlama


    1.2.2. Koordinasyon


    1.2.3. Organizasyon


    1.2.4. Yöneltme


    1.2.5. Denetleme


    1.3. Eczacılıkta Yönetim Becerileri


    1.3.1. Teknik ve Kavramsal Beceriler


    1.3.2. Eczacılıkta Yönetim Becerileri-Beşeri ilişkiler


    BÖLÜM 2 ECZACILIK HİZMETLERİNDE İNOVASYON TABANLI GİRİŞİMCİLİK


    VE İÇ GİRİŞİMCİLİK


    BÖLÜM 3 KURULUŞ ÇALIŞMALARI


    3.1. Fizibilite Analizi ve Kuruluş Finansmanı


    3.2. Kuruluş Yeri Seçimi


    3.3. Eczane İç Mekan Tasarımı


    BÖLÜM 4 OPERASYONLARI YÖNETMEK


    4.1. Operasyonları Yönetmek


    4.2. Stok Yönetimi


    4.3. Satış Yönetimi


    4.4. Pazarlama Yönetimi


    4.5. Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi


    4.6. Kalite Yönetimi


    BÖLÜM 5 MALİ TABLOLAR VE ANALİZİ


    BÖLÜM 6 FİNANSAL YÖNETİM


    BÖLÜM 7 KENDİNİ YÖNETMEK


    7.1. Karar Verme ve Problem Çözme


    7.2. Kariyer Yönetimi


    7.3. Sürekli Mesleki Gelişim


    BÖLÜM 8 İNSANLARI VE İLİŞKİLERİ YÖNETMEK


    8.1. İnsan Kaynakları Yönetimi


    8.2. Halkla İlişkiler


    8.3. İmaj ve İtibar Yönetimi


    8.4. Liderlik


    8.5. Eczacılık Hizmetlerinde Etkili İletişim


    8.6. Çatışma Çözümü


    8.7. Zaman Yönetimi


    8.8. Stres Yönetimi


    BÖLÜM 9 HASTA ODAKLI HİZMETLERİ YÖNETMEK


    9.1. İlaçla Tedavi ve Hastalık Yönetimi


    9.2. Kanıta Dayalı Eczacılık


    9.3. Eczane Hizmetlerinde Ekonomik Değerlendirme


    BÖLÜM 10 BİLGİ VE TEKNOLOJİYİ YÖNETMEK


    10.1. Dijital Sağlık ve Okuryazarlık


    10.2. Eczacılık Bilişim Sistemleri Yönetimi


    10.3. Eczacılık Uygulamalarında Yapay Zekâ


    10.4. Tele/Uzaktan Eczacılık


    BÖLÜM 11 RİSKLERİ VE KRİZLERİ YÖNETMEK


    11.1. Risk Yönetimi


    11.2. Kriz Yönetimi


    11.3. Afet Yönetimi


    BÖLÜM 12 İŞ ETİĞİ


    12.1. İş Etiğinin Temel İlkeleri


    Özellikler

    Barkod 9786253994785

    Katkıda Bulunanlar