Saat 14:00'a kadar verilen siparişleriniz AYNI GÜN KARGO. 4500 TL ve üzeri KARGO BEDAVA
logo

    Baklavanın Hikayesi M. Bora Zor

    Yazar: Yayınevi: Gazi Kültür A.ş. Yayınları

    Saat 14:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoya verilir.
    Saat 17:00'e kadar verdiğiniz siparişler ertesi gün servise çıkar.

    Ürün Açıklaması

    Tüm Türkiye'de hatta dünyada "Gaziantep" dediğinizde ardından genellikle gelen ikinci kelimedir; "Baklava". Baklava ve Gaziantep bu derece bütünleşmiştir birbiriyle.
    Bütün kaynaklar baklavanın bir Türk tatlısı olduğunu ortaya koyuyor. Her ne kadar dünyada birçok ülkede üretimi yapılsa da tarihsel bulgular bu tatlının bize ait olduğunu net bir şekilde ifade ediyor. Gaziantep'ten yayıldığını net olarak söyleyemesek de "Baklavayı baklava yapan şehir" olmuştur Gaziantep... Tüm Türkiye'de annelerin evlerde yaptığı baklava bölgeden bölgeye şehirden şehre hatta evden eve farklar barındırır. Evlerde annelerden öğrenildiği şekilde pişirilir baklavalar. Ancak Gaziantep'te erkeklerin yaptığı ve ticari bir ürün şeklini alan baklava bu şekilde belirli standartlara da kavuşur. Gaziantep'ten yetişen ustaların ülke geneline yayılması ile de bugünkü şeklini alır. Kullanılan malzemelerin özelliği yapıldığı yerin iklimi ustaların mahareti Gaziantep Baklavasını dünyada bir marka haline getirir.
    Peki Gaziantep'te baklavanın hikayesi nasıl başlamıştır?
    Bu soruyu kendi aramızda tartışırken bu konuda ışık tutacak kaynakların yayınların çok kısıtlı olduğunun farkına vardık. İşte bu tespitten yola çıkarak elinizdeki yayını hazırlamaya koyulduk. Baklava üzerine birçok merak edileni bulabileceğiniz bir kitap ortaya çıkmış oldu. "İşinde gücünde" olan Gaziantep esnafının kayıt tutma ihtiyacı duymadığı ve zamanla silinen bu bilgilerden ulaşabildiklerimizi geleceğe taşıma amacını güttüğümüz çalışmanın baklavacılığın tarihine düşülmüş bir not olacağını arzu ediyoruz.

    Özellikler

    Barkod 9786052456996

    Katkıda Bulunanlar