Gerçek Güzelliğin Peşinde...
Öylesine bakıp geçtiğimiz insanlar... Şablon haline getirilen güzellik anlayışları... Çocuklarımıza, gençlerimize benimsetmeye çalıştığımız standart bakış açıları... Oysa önyargıları uzak tutmalı yeni nesillerden; insanın “bakışı“nın dünyayı nasıl değiştirebileceğini anlatmalı. İran’ın dünyaca ünlü yazarı Houshang Moradi Kermani işte tam olarak bunu yapıyor. Ülkesinde ve yurtdışında pek çok ödül alan Kermani, “Ayın On Dördü Gibi“ adlı öyküsüyle çocuklara ve gençlere yeni bir “bakış açısı“ sunuyor. Kelime Yayınları’ndan çıkan “Ayın On Dördü Gibi“, Can Baytak imzalı karikatürleri ve keyifli anlatımıyla, güzelliğe, hoşgörüye, umuda “bakış“ımızı değiştiriyor.
“Önce bakışınızı değiştirmelisiniz; eğri büğrü, çirkin ve sevimsiz şeyleri güzel görmeyi öğrenmelisiniz.“
İran’ın çocuk edebiyatı alanındaki en ünlü yazarlarından Houshang Moradi Kermani, “Ayın On Dördü“ adlı kitabında çocuklara ve gençlere işte bu mesajı veriyor.
Can Baytak’ın karikatürleriyle daha da renklendirilen bu etkileyici öykü, Kelime Yayınları aracılığıyla Türk okurlarla buluşuyor.
Nezahat Başçı’nın güzel Türkçesi’yle dilimize kazandırılan “Ayın On Dördü Gibi“, bir kültür merkezinde ders veren bir karikatür öğretmeninin, çocukların hayatında ve bakış açısında yarattığı değişiklikleri yansıtıyor. Karikatür çizmek için, insanların “kusur“ gibi görünen dikkat çekici özelliklerinden yola çıkmak gerektiğini anlatan öğretmen, aynı zamanda çocuklara gerçek güzelliğin ne olduğunu da öğretiyor. Fakat çocuklara en büyük dersi, hoşgörüsüz semt halkının öğretmene ve karikatürlere gösterdiği tepki veriyor.
“Ayın On Dördü Gibi“, doğu efsaneleri ve kültürüyle bezenmiş anlatımıyla, çocuk edebiyatına eşsiz bir lezzet kazandırıyor.
(Tanıtım Bülteninden)