Saat 14:00'a kadar verilen siparişleriniz AYNI GÜN KARGO. 4500 TL ve üzeri KARGO BEDAVA
logo

    Alkol Kötüye Kullanımı Cihangir Işık

    Yazar: Yayınevi: Akademisyen Kitabevi

    Saat 14:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoya verilir.
    Saat 17:00'e kadar verdiğiniz siparişler ertesi gün servise çıkar.

    Ürün Açıklaması

    Günümüzün En Büyük Sorunlarından Biri Alkol Kötüye Kullanımının Bireysel Ve Toplumsal Etkileridir. Bu Kitapta Alkolün Bireyler Üzerindeki Etkileri, Sahada Ve Hastane Ortamında Alkol Ölçüm Teknikleri Ve Postmortem Analizler Sırasında Dikkat Edilmesi Hususlar Hakkında Bilgi Sunmaya Çalışılmıştır. Kitabın Başta Meslektaşlarım Olmak Üzere Tüm Sağlık Çalışanlarına Katkılı Olmasını Dilerim.Bölüm 1Alkolün Tarihçesi1.1. Türkiye’de Alkolün Tarihçesi1.1.1. Eski Çağlar1.1.2. Roma Ve Bizans Dönemi1.1.3. Osmanlı Dönemi1.1.4. Cumhuriyet Dönemi1.1.5. Modern Türkiye1.2. Yasal Alkol Limiti1.2.1. Cezalar1.2.2. Alkol Denetimleri1.2.3. Farkındalık Ve Eğitim Kampanyaları1.2.4. Uygulamadaki Zorluklar1.3. Etil Alkolün Tarihçesi1.3.1. Muhammed İbn Zakariya Al-Razi Kimdir?1.3.2. Etil Alkolün Keşfi1.3.3. Alkolün Kullanım Alanları1.3.4. Etkileri Ve Mirası1.4. İran’da Alkolün Tarihçesi1.4.1. Antik Dönem Ve İslam Öncesi1.4.2. İslamın Kabulü Ve Alkolün Durumu1.4.3. 20. Yüzyıl Ve Pehlevi Dönemi1.4.4. İslam Devrimi Ve Sonrası1.4.5. Modern Dönem1.5. Eski Roma’da Alkol1.5.1. Şarap Ve Romalılar1.5.2. Üretim Ve Ticaret1.5.3. Sosyal Yönü1.5.4. Dini Kullanım1.5.5. Diğer Alkollü İçecekler1.5.6. Tüketim Adetleri1.6. Antik Mısır’da Alkol1.6.1. Bira Tüketimi Ve Üretimi1.6.2. Şarap Ve Üretim Bölgeleri1.6.3. Dini Ritüellerde Alkol1.6.4. Alkollü İçeceklerin Sosyal İşlevi1.6.5. Arkeolojik Buluntularbölüm 2 Akut Alkol Kullanımının Yol Açtığı Fonksiyonbozukluklarının Ölçülmesi2.1. Akut Zehirlenmenin Davranışsal Bağlantıları2.1.1. Motor Kontrol Ve Bilişsel İşleyiş2.1.1.1. Reaksiyon Süresi (Rs)2.1.1.2. Çift Görev Performansı2.1.2. Konuşma2.1.3. Vestibüler Fonksiyonlar2.1.3.1. Alkole Bağlı Pozisyonel Nistagmus (Pan)2.1.3.2. Horizontal Nistagmus (Hgn)2.1.4. Bireysel Farklılıklar2.2. Alkol Alım Zamanı2.2.1. Kan Alkol Konsantrasyonlarının Yükseliş Ve Düşüşü2.2.2. Akut Tolerans2.2.3. Akşamdan Kalma2.3. Alkol Kullanımına Bağlı Gelişen Fonksiyon Bozukluğu Tespittestleri (Ayıklık Testleri)2.3.1. Fonksiyon Bozukluğu Tespit Testlerinin İdeal Özellikleri2.3.1.1. Güvenilirlik2.3.1.2. Geçerlilik2.3.1.3. Sensitivite2.3.1.4. Spesifite2.3.2. Sahada Yapılan Ayıklık Testlerinin ÖzellikleriBölüm 3 Adli Ve Klinik Değerlendirme Amacıyla Kan Alkol Düzeyinin Ölçümü3.1. PlazmaSerum Ve Tam Kan Konsantrasyon Birimleri3.2. Vücut Sıvılarında Alkol Ölçüm Metotları3.2.1. Kimyasal Oksidasyon Metotları3.2.2. Enzimatik Metotlar3.2.3. Gaz Kromatografi Yöntemleri3.2.4. Diğer Metotlar3.3. Nefeste Alkol Analizi (Nak)3.4. Alkol Analizinin Kalite Güvence Yönleri3.4.1. Pre Analitik Faktörler3.4.2. Analitik Faktörler3.4.3. Post Analitik Faktörler3.4.4. Laboratuvarların Yeterliliği3.5. Alkolün Vücuda Alındıktan Sonra Uğradığı Değişimler3.6. Etanolün Klinik Farmakokinetiği3.6.1. Widmark Modeli3.6.2. Michaelis-Menten Modeli3.6.3. İlk Geçiş Metabolizması Ve Gastrik Alkoldehidrogenaz3.6.4. Gıda Ve Etanolün Farmakokinetiğibölüm 4 Postmortem Alkol Ölçümü4.1. Postmortem Kan Örnekleri4.1.1. Fiziksel Ve Saha Bağımlı Özellikler4.1.2. Su Ve Etanol İçeriği4.2. Kan Etanol Seviyeleri4.2.1. Rapor Edilmiş Letal Aralıklar4.2.2. Ölümlere Katkı Sağlayan Asfiksi4.2.3. Tolerans Etkileri4.2.4. Alkolün Diğer İlaçlarla Etkileşimi4.3. Vitröz Alkol4.3.1. Vitröz Ve Kan Alkolü Arasındaki İlişki4.3.2. Postmortem Difüzyon Ve Muyalaşma4.4. İdrar Alkolü (İak)4.5. Rezidüal Gastrik Alkol4.5.1. Postmortem Konsantrasyonları4.5.2. Postmortem Difüzyon4.6. Postmortem Alkol Sentezi4.6.1. Kimyasal Yollar4.6.2. Gözlemlenen Aralıklar4.6.3. Çevre Ve Hastalıkların Etkisi4.6.4. Doğrulayıcı Analizlerin Önemi4.6.5. Diğer Uçucu Bileşikler4.7. İzole Hematomlar4.8. Metanol4.8.1. Metanol Zehirlenmesi4.8.2. Endojen Metanol Üretimi4.9. İzopropil Alkol4.10. Diğer Biyolojik Örneklerbölüm 5 Akut Ve Kronik Alkol Kullanımı Tespiti İçinkullanılan Biyokimyasal Testler5.1. Sensitivite Ve Spesifite5.2. Akut Alkol Kullanımı Tespiti İçin Kullanılan Testler5.2.1. Vücut Sıvıları Ve Nefeste Etanol Ölçümü5.2.2. Etanolün Oksidasyon Metabolitleri5.2.3. Vücut Sıvılarında Metanol Ölçümü5.2.4. Serotonin Metabolitleri5.3. Kronik Alkol Kullanımının Testi5.3.1. Γ-Glutamil Transferaz (Ggt)5.3.2. Aspartat Ve Alanin Aminotransferaz (Ast Ve Alt)5.3.3. Ortalama Eritrosit Hacmi (Mcv)5.3.4. Karbonhidrat Eksik Transferrin (Cdt)5.3.5. Asetaldehit Katkı Maddeleri5.3.6. Kronik Kullanımın Tespiti İçin Diğer Potansiyel Testler5.4. Alkol Kullanım Tespiti İçin Biyokimyasal Testlerin Rutin Klinikkullanımı5.4.1. Tek Test Mi Yoksa Birden Fazla Testin Kombinasyonu Mu ?5.4.2. Random Popülasyonlarda Aşırı İçki İçme Taraması5.4.3. Alkol Bağımlısı Hastaların Tedavi Takibi5.5. Alkol Kullanımının Ayırt Edici Özellikleribölüm 6Alkol Zehirlenmelerine Bağlı Acil Servisbaşvurularında Tedavi Sürecinin Yönetimi Veyasal Prosedürler6.1. Alkol Zehirlenmesi Genel Bilgiler6.2. Etil Alkol Zehirlenmeleri6.3. Metil Alkol Zehirlenmeleri6.4. Etilen Glikol Zehirlenmeleri6.5. İzopropil Alkol Zehirlenmeleri6.6. Ülkemizde Alkol İle İlgili Kanun Ve Yönetmeliklerkaynaklar

    Özellikler

    Barkod 9786253998691

    Katkıda Bulunanlar