Yazar: Yayınevi: Aras Yayıncılık
İÇERİK TANITIMI: Bir yayıncı ve aşçı olan Ohan Aşçıyan’ın 1907’de İstanbul’da Ermenice harflerle Türkçe olarak kaleme aldığı Yeni Yemek Kitabı alanında dönemin en popüler kitaplarından biriydi. “Alaturka ve Alafranga” alt başlığıyla yayımlanan çalışmada çorbalardan pilavlara, kızartmalardan buğulamalara, tatlılardan peltelere onlarca yemek, son derece pratik tariflerle aktarılıyor. Aşçıyan’ın kullandığı malzemeler, yemek pişirme yöntemleri, verdiği püf noktalar yüz yıl öncesinin özgün ve yaratıcı sofra kültürünü kanıtlarken, Yeni Yemek Kitabı yemek tarihimizi belgeleyen önemli bir köşe taşına dönüşüyor. Takuhi Tovmasyan’ın Aşçıyan’ın metnine düştüğü notlarsa kitabı hem zenginleştiriyor hem de günümüze bağlıyor. Tovmasyan, bugünün okurunun kitapla kuracağı ilişkiyi kolaylaştırarak kâh tariflerdeki zorlukları basitleştirecek tüyolar veriyor, kâh bugün artık bulunamayan bir malzemenin yerine ne kullanılabileceğini açıklıyor, kâh Ohan Usta’nın tariflerinin aklına düşürdüğü bir hatıradan söz ederek kitabı evlerimizin salonuna çeviriyor. Hulusi Nusih Tütüncü’nün ferah ve canlı tasarımıyla renklenen Yeni Yemek Kitabı, herkesin kitaplığında, mutfağında olması gereken bir çalışma.
YAZAR HAKKINDA: 1857’de İstanbul’da doğdu. Asıl adı Hovhannes/Ohannes’tir. İstanbul’da, Eminönü’nde kitapçı dükkânları açtı; din, hukuk, dil, edebiyat kitapları yayımladı. 1907’de Yeni Yemek Kitabı’nı sahibi olduğu Aşçıyan Kitaphanesi’nden (Çakmakçılar Yokuşu, No: 29) yayımladı. 8 Nisan 1913’te Beyoğlu’nda hayatını kaybetti. 10 Nisan’da Şişli Ermeni Mezarlığı’na gömüldü. Mezarlık kayıtlarına göre baba adı Garabed’di ve Satenik adında bir kızı vardı.
Özellikler |
|
Barkod | 9786052100332 |
Katkıda Bulunanlar |
Saat 12:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoda.
İletişim bölümümüzden bizlere herzaman yazabilirsiniz.
Kart bilgileriniz saklanmadan güvenli şekilde bankaya gönderilmektedir.
En iyi fiyatı sizlere en hızlı kargo ile sunuyoruz.