Yazar: Yayınevi: Seçkin Yayınları
Genişletilmiş ikinci baskısını yapan kitaba, aile şirketi yöneticilerinin gereksinim duyduğu yeni yönetim anlayışları içerisinde yer alan örgütsel çeviklik bölümü eklenmiştir. Bu kapsamda gerek proje yönetimi gerekse ekip çalışmasında yaygın olarak kullanılmaya başlayan scrum, XP, yalın gelişim ve kanban sistemleri hakkında detaylı bir bilgi verilmiştir
Uzun yıllar, akademik düzeyde işletmecilik konularında dersler veren ve de çeşitli şirketlere "kurumsallaşma" konularında danışmanlık yapan yazar tarafından hazırlanan bu kitap, ekonominin en önemli dinamolarından biri olan aile işletmelerinin yönetimine ve kurumsallaşmasına ilişkin temel bilgileri içermektedir.
Kitapta; Aile ve şirket yönetiminin üst üste çakışmasından doğan karmaşıklığın nasıl yönetilebileceği, Aile şirketinin varlığını sürdürebilmesinde aile bireylerinin rollerinin nasıl düzenlenmesi gerektiği, şirketin büyüme sürecinin ve değişim gereksinimlerinin anlaşılması, hem işletmenin hem de ailenin kurumsallaştırılabilmesi için gereken değişimlerin neler olduğuna ilişkin bilgilere yer verilmiş ve ayrıca aile işletmesinin sağlıklı yönetilebilmesi için gerekli olduğu düşülen yönetim teknikleri de açıklanmıştır. Eserde, konu açıklamaları tablo ve grafiklerle desteklenerek okuyucuların daha kolay anlaması hedeflenmiştir.
Kitap, aile işletmesini daha da geliştirmek, kurumsallaşmak ve konu hakkında araştırma yapan ilgili kişilere hitap etmektedir.
Konu Başlıkları
Aile İşletmelerinin Üstün ve Zayıf Yönleri
Aile Bireylerinin İşletmede Yerine Getirdikleri Roller
Büyüme ve İşletmelerin Yaşam Döngüsü
Kurumsallaşma Süreci
Aile Yönetişim Yapıları
Yetki Devri
Aile Şirketlerinde Kişisel Gelişim
Yönetim Teknikleri (Scrum, XP, Yalın Gelişim ve Kanban)
Özellikler |
|
Barkod | 9789750266966 |
Katkıda Bulunanlar |
Saat 12:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoda.
İletişim bölümümüzden bizlere herzaman yazabilirsiniz.
Kart bilgileriniz saklanmadan güvenli şekilde bankaya gönderilmektedir.
En iyi fiyatı sizlere en hızlı kargo ile sunuyoruz.