Yazar: Nevin Halıcı Yayınevi: Oğlak Yayınları
Türk mutfağı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Nevin Halıcı bu defa titizlikle hazırladığı Açıklamalı Yemek ve Mutfak Terimleri Sözlüğü ile yemek kültürümüze çok önemli bir katkıda daha bulunuyor. Nevin Halıcının yöresel mutfaklarla ilgili yayımlanmış diğer kitaplarında yer alanlar dışında ayrıca yazılı kaynaklarda yer almayan yöresel terimler de ilk defa bu çalışmayla kayıt altına alındı.
Ayrıca bu çalışmada Kuran ı Kerim Orhun Abideleri Divan ı Hikmet Divanü Lugat it Türk Kutadgu Bilig Dede Korkut Hikayeleri Mevlananın Şems i
Tebrizinin Ahmet Eflakinin Sultan Veledin eserleri de taranarak ilgili terimler ve varsa yemek tarifeleri de bulunuyor.
Yalnızca yemek çeşitlerinin ya da yemeklerde kullanılan malzemelerin değil arkeoloji antropoloji beslenme botanik dil din edebiyat halk bilimi müzik tarih tasavvuf tıp ve konuyla ilgili diğer bilim dallarının terimlerinin de yer aldığı bu kapsamlı çalışma bir başvuru kaynağı olması dışında merak cezbedici ilginç bilgiler de barındırıyor.
Oğlak Yayınları yemek kültürüne dair yaptığı yayınların arasına Nevin Halıcının Açıklamalı Yemek ve Mutfak Terimleri Sözlüğünü de katmaktan övünç duyar.
Özellikler |
|
Barkod | 9789753298520 |
Katkıda Bulunanlar |
|
Yazar | Nevin Halıcı |
Saat 12:00'e kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoda.
İletişim bölümümüzden bizlere herzaman yazabilirsiniz.
Kart bilgileriniz saklanmadan güvenli şekilde bankaya gönderilmektedir.
En iyi fiyatı sizlere en hızlı kargo ile sunuyoruz.